Музикални празници „Златната Диана” – Ямбол 2021

NetNews

В четири поредни дни от 21 юни до 24 юни 2021г. ще се проведат традиционните за Ямбол Музикални празници „Златната Диана”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Откриването на музикалните празници ще се състои в Деня на Ямбол – Свети Дух, 21 юни, понеделник, от 18:30 часа в зрителната зала на Община Ямбол с концерта „Аконкагуа“ за бандонеон, пиано и оркестър, посветен на 100-годишнината от рождението на известния аржентински композитор Астор Пиацола. Неизменна традиция е празниците да бъдат открити от Камерен оркестър „Дианополис” с ръководител Красимира Султанова и тази година тя ще бъде спазена. Гости на откриването са пианистката Цвета Атанасова и Стоян Караиванов – бандонеон.

На 22 юни, вторник, почитателите на оперното изкуство ще се насладят на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, в която ще участват оркестърът на Плевенска филхармония, хор на Държавна опера – Русе и Общински хор „Гена Димитрова“ – Плевен. Диригент е познатият на ямболската публика Найден Тодоров, режисьор – Надя Христозова.  Кирил Манолов ще бъде в ролята на Набуко, Габриела Георгиева ще се превъплъти в Абигейл, Шмилена Султанова – Фенена, Мартин Цонев – Захариа, Георги Султанов – Измаел. Оперният спектакъл ще се състои в Спортна зала „Диана“ от 19:00 часа.

На третия ден от програмата на празниците – 23 юни, сряда, на сцената на зала „Съвременност“ в Културно-информационен център „Безистен“ от 19:00 часа ще бъде представен музикалният проект „Музиката вместо улицата“ за деца-виртуози, свирещи на различни инструменти, създаден от Георги Калайджиев и Мария Хаушилд. Концертът ще бъде с участието на Камерен оркестър „Дианополис“ и Вероника Тодорова – акордеон.

Заключителният концерт-спектакъл на „Златната Диана“ е „Да послушаме кино“ и ще започне на 24 юни, четвъртък, от 21:00 часа в Лятното кино на Ямбол в Градския парк. Плеяда от известни изпълнители – Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, Живко Петров, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов, ще се изявят пред ямболската публика под съпровода на Плевенска филхармония.

Билети могат да бъдат закупени в театралната каса на Безистена.

Работно време: 10:00 – 18:00 ч., всеки делничен ден. 

Телефон за резервации: 0876694083

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови правила за електронна търговия и деклариране на ДДС влизат в сила от 1 юли

От 1 юли влизaт в cилa нoви ДДC пpaвилa в Eвpoпeйcĸия cъюз, които улecнявaт изпълнението на cъщecтвувaщитe зaдължeния, свързани c ДДC и нaмaлявaт aдминиcтрaтивнaтa тeжecт нa прeдприятиятa, кoитo извършвaт трaнcгрaнични oнлaйн прoдaжби, съобщиха от Националната агенция по приходите. Зa yлecнeниe в oнлaйн тъpгoвиятa е разработен електронен портал (електронна система за […]