Мъже нахлуха в COVID отделение и нападнаха лекари в Русе

NetNews

Нападение над лекари в Русе. Агресия срещу медици в русенска болница. Мъж и още двама души нахлуват в Кoвид oтдeлeниe, където лежи техен близък, и отправя заплахи за убийство към лекарите и екипа.

Въпреки че са спрени от охраната в неделя следобед, двамата мъже и жената влизат в COVID oтдeлeниeтo на русенската болница. Te нacтoявaт дa пoлyчaт инфopмaция зa cвoй близъĸ в извън oпpeдeлeнитe зa тoвa чacoвe.

„Пробиват охраната, качват се в COVID отделението и започват да отправят заплахи за убийство към лекарите, мед. сестрите, имало е и санитари. На камерите ясно се вижда и как охраната бива нападната физически. Агресията е била и много вербална“, обясни пред Bulgaria ON AIR управителят на УМБАЛ „Медика“ Алисе Муртезова.

По това време на смяна е доктор Станислав Павлов.

„Физически контакт с охраната имаше. Хвана го за шията да го души, а мен ме избута към кабинета. Предимно обиди вербални, със заплаха за убийство, че ще ни убие всичките“, разказа той.

Агресивните посетители обяснили, че пациентът бил приет, без да има нужда от това.

„Били сме го взели без нищо да му има. При условие, че пациентът е припаднал, прилошало му е пред кабинета. Загубил е съзнание и въпреки това, според близките, на него нищо му е нямало. Той е с дихателна недостатъчност, на кислород е, с двустранна Ковид пневмония“, поясни д-р Павлов.

От лечебното заведение са предприели мерки, за да не се допускат подобни случаи, тъй като медиците и без това работят под огромен стрес.

Нападателят е задържан от полицията, като работата по случая продължава.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

В какво се измерва добросъседството ни със Северна Македония?

Символична – уж се дава ново начало, а същностните въпроси не са засегнати. Така историкът проф. Христо Матанов определи срещата на българския премиер Кирил Петков и македонския му колега Димитър Ковачевски в Скопие. „Двете страни казаха, че не престъпват червените линии. Това, което за мен е важно – историческата комисия […]