Мъж построи на жена си въртяща се къща, защото искала разнообразна гледка (ВИДЕО)

NetNews

Босненец построи въртяща се къща, за да удовлетвори желанието на съпругата си за разнообразна гледка през прозореца, съобщава Асошиейтед прес.

Макар да не може да се мери с Тадж Махал, семейната къща в малкия босненски град Сърбац също играе ролята на своеобразен паметник на любовта, отбелязва агенцията. Сградата е построена от 72-годишния Воин Кусич за съпругата му Любица.

Постройката със зелена фасада и червен покрив може да направи пълен кръг от 360 градуса, предава БТА.

"След като достигнах напреднала възраст и децата ми поеха семейния бизнес, най-накрая имах достатъчно време, за да изпълня желанието на съпругата си "да може да променя изложението на стаите в къщата си, когато поиска", споделя Кусич.

Къщата се върти около седемметрова ос, проектирана от Кусич, а гледката се изменя от нива с царевица и земеделска земя към гори и река при желаната скорост. При най-бавния темп къщата може да направи пълен кръг за 24 часа, а при пълна скорост постига това за 22 секунди, обясни сръчният босненец пред Ройтерс.

Проектът е отнел на мъжа шест години, без да включва времето на престоя му в болница поради здравословен проблем. По думите му къщата е по-устойчива на земетресения от стационарните жилища.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ДПС и Пеевски: пълна мобилизация за участие във властта

Интересите на ГЕРБ и ДПС са много тясно обвързани. Ако управлява коалиционен кабинет без тяхно участие, те ще понесат болезнени загуби на ведомства, които раздават ресурси и държат контрола върху информационните масиви. За първи път в своята история ДПС издига свой кандидат за президент – етнически турчин, при това и […]