Мъж уби зверски баща си в София

NetNews

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е известно, че на 26.04.2021 г., в гр. София, в жилище на ул. „Президент Линкълн“ в ж.к. „Овча купел“, бил направен опит за умишлено убийство на Д.И. (на 77 години). На възрастния мъж били причинени травматични увреждания в областта на главата и тялото, вследствие на които той починал след транспортирането му в болнично заведение.

Още същия ден, в условията на неотложност, бил освидетелстван 40-годишният А.И. – синът на пострадалия. Иззети са били вещи и предмети, относими към престъпното деяние.

От приложената по делото съдебнопсихиатрична експертиза е видно, че А.И. страда от психично заболяване – биполярно афективно разстройство, поради което не може да разбира свойството и значението на постъпките си и да ги ръководи. Предвид това обстоятелство изразеното от него писмено съгласие за освидетелстване няма правна стойност и се е наложило одобрение на протокола за извършване на това действие от съда.

По предварителни данни смъртта на Д.И. е вследствие на причинените му травми.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

СЗО с добри новини: Пандемията е в плато, а смъртните случаи и заразяванията намаляват!

Световната здравна организация (СЗО) каза днес, че в глобален план се наблюдава плато на заразяванията и смъртните случаи от COVID-19, като в повечето региони има спад на бройките, включително в двете Америки и Европа, които са най-тежко засегнатите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Това обаче е неприемливо високо плато, с […]