Мъск промени решението си да уволнява всеки десети служител

NetNews

Илон Мъск разясни плановете си за намаляване на служителите на Tesla. Засега не повече от 3.5% от работниците трябва да се страхуват от работата си, пише Bloomberg.

Припомняме, че писмото на Мъск до висшите ръководители на Tesla с искане за уволнение на 10% от служителите и спиране на наемането на нови, изтече в пресата по-рано. Той обясни решението си с предчувствие за предстоящо влошаване на икономическата ситуация.

Това съобщение предизвика много възмущение и Мъск трябваше да напише второ писмо, което изпрати до всички служители на Tesla. В него се казва, че речта засяга само онези работници, които получават фиксирана заплата.

В същото време работниците във фабриките получават възнаграждение в размер на отработените смени, тоест те няма да бъдат засегнати изобщо. Всъщност става дума само за уволнение на служители в офиса.

Сега Мъск поясни, че не е само ситуацията в икономиката, но и че в периода на бърз растеж и откриване на нови предприятия Tesla просто е наела излишен брой хора и сега е време за оптимизация.

По думите му за 10% сега не се говори. В близко бъдеще ще бъдат уволнени 3% – 3,5% от служителите. В същото време шефът на компанията потвърди, че са вероятни нови вълни от съкращения през годината, така че да се съберат същите 10%.

Припомняме, че Мъск също забрани на служителите си да работят дистанционно, като изисква от тях да прекарват поне 40 часа седмично на работното място и уволни целия PR екип на Tesla.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Германия обявява извънредно положение

На 8 юли германското правителство ще обяви т.нар. извънредна ситуация заради напрегнатата ситуация с доставките на газ. Това съобщи вестник „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, позовавайки се на свои източници, цитира dariknews.bg. Германия вече обяви първа степен на готовност като част от спешен план за гарантиране на енергийната сигурност. Наред с другото, […]