Наводнения и екстремно високи температури взеха жертви в Китай

NetNews

Наводнения и екстремно високи температури взеха жертви в Източен Китай, след като летните жеги настъпиха по-рано от обичайното, предаде Асошиейтед прес.

Рекордно високите температури – над 42 градуса по Целзий – бяха отчетени днес в провинция Чжъцзян, източно от Шанхай. Съседните крайбрежни провинции Цзянсу и Фуцзян също страдат от горещините, докато в провинции Хънан, Съчуан и Хейлунцзян много хора бяха хоспитализирани с топлинен удар. Все-още не е отчетен броят на смъртните случаи, предаде БТА.

Голяма част от Китай беше обхваната и от наводнения. Трима души са загинали, а петима се смятат за изчезнали в съчуанския окръг Пингу, а в Североизточен Хейлунцзян е загинал един човек и осем са в неизвестност.

Експертите казват, че такива тежки метеорологични събития стават все по-чести заради изменението на климата. По-топлият въздух задържа повече вода, което води до повече внезапни порои.

Стотици хиляди в Южен и Централен Китай вече са напуснали родните си места заради наводненията. Наводненията утежняват допълнително икономическата ситуация, влошена отчасти в резултат на строгата политика за „нулев ковид“, която ограничава пътуванията и прекъсва веригите за доставки.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Това ще ви откаже завинаги от кафето от капсула

Какво пием всъщност, когато употребяваме кафе от капсула? В интернет от известно време се върти публикация, която подробно дава отговор на този въпрос, а към нея е публикувана и снимка на купчина използвани такива. Прочетете това и повече няма да помиришете дори такова кафе. „Това е алуминиева капсула с 4 […]