Над 1000 проверки в София в първия ден от отварянето на заведенията

NetNews

Над 1 000 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в търговски обекти – заведения, хранителни и нехранителни магазини, са направени вчера в столицата, съобщиха от Столичната община.

Контролира се спазването на дистанция, отстоянието между масите и столовете и носенето на индивидуални предпазни средства – маски за персонала на заведенията и за персонала и клиентите на магазините. Вчера беше първият ден, в които заведенията възстановиха своята работа.

Екипи на СДВР и СРЗИ са проверили 136 търговски обекта и са съставили 27 акта за нарушения и 110 предупредителни протокола. Екипите на Столичния инспекторат са проверили 898 обекта в столицата и са съставили 2 акта.

През вчерашния ден СДВР са проверили и 471 карантинирани лица за спазване на карантината.

Със заповед на министъра на здравеопазването се увеличава броят на леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в болниците на територията на столицата. Общинските болници разкриват 80 допълни легла. Първа МБАЛ разкрива нови 50 легла за лечение на пациенти с ковид, с което леглата стават общо 121, новите легла в Четвърта МБАЛ са 15 и стават 30, в Пета МБАЛ новоразкритите легла са 35 и стават общо 105, а във Втора МБАЛ се увеличават с 10 и стават общо 40 легла, информират от общината.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Адвокат разкри дали имунизационните паспорти са дискриминационни

Риск би имало, ако с имунизационните паспорти се въведат строги ограничения за пътуване на неваксинираните. Това е така, защото няма достатъчно ваксини. Второ, има хора, които не могат да си поставят ваксини. Това заяви адвокат Мария Шаркова в студиото на „Денят започва“ по БНТ. Би било дискриминация да се изисква […]