Над 320 000 къса контрабандни цигари задържаха митническите служители на „Лесово“

NetNews

Митническите служители на пункта „Лесово“ задържаха 322 580 къса (16 129 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. По първоначална оценка стойността на недекларираните тютюневи изделия е над 110 000 лева.

Камионът с чужда регистрация пристига на МП Лесово на 25.09.2022 г., около 20.20 часа, на трасе „Входящи товарни автомобили“, управляван от румънски гражданин. Според представените документи товарният автомобил е превозвал пластмасови палети и амбалажна хартия от Турция за Румъния през България. В зоната за митнически контрол шофьорът с инициали F.T. е обявил, че няма друго за деклариране освен посочения в документите товар.

При извършената митническа проверка на превозното средство, включително със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в товара. В областта на маркираните зони са открити в хода на контролните действия 23 броя колети съдържащи недекларирани общо 16 129 кутии цигари с различни търговски марки – всички без български акцизен бандерол.

Контрабандните 322 580 къса цигари са иззети. Според първоначалната оценка от вещо лице стойността на недекларираните тютюневи изделия е над 110 000 лева.

Задържан е шофьорът на товарния автомобил. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.   

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Украйна поиска съществено увеличаване на западната военна помощ

Украинското министерство на външните работи призова днес за съществено увеличаване на западната военна помощ за страната – ден след приключването на „референдуми“ за анексиране от Русия на четири украински области, осъдени масово от международната общност, предаде Франс прес. „Украйна призовава ЕС, НАТО и Г-7 незабавно и значително да увеличат натиска […]