Над 33 000 „маркови“ шампоана задържаха митническите служители на „Лесово“

NetNews

Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 33 120 шампоана с лого на защитена световноизвестна търговска марка. Планираният маршрут на пратката е бил от Турция за Нидерландия.

„Марковите“ козметични продукти са открити при щателна митническа проверка на 08.03.2023 г. на товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Според представените митнически документи той е превозвал различни козметични артикули от Турция за Нидерландия през България. По време на контролните действия, митническите служители установяват в товара 33 120 шампоана в опаковки по 360 ml с лого на защитена търговска марка.

Шампоаните са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Крушарски: 1/10 от катаджиите са наказани заради случая Семерджиев

Снимка: БГНЕС КАТ-София връчва стотици хиляди невръчени глоби на пътни нарушители. Началникът на столичния отдел „Пътна полиция“ Комисар Николай Крушарски обясни пред бТВ, че с 1/3 са увеличени екипите за контрол на пътя чрез нощта. Камерите по пътищата ще са в единна система, посочи той. Още по темата 12 мар […]