Над 35 хиляди лева от Дядо Добри отишли за завеси и покривки в „Св. Александър Невски“

NetNews

"На 13-и февруари се навърши тъжната годишнина от кончината на Дядо Добри. За съжаление никой не обърна внимание на това. Нямаше го в православните сайтове. Остава тягостното усещане, че този човек приживе получи толкова много адмирации".

Това заяви в ефира на "Евроком" Горан Благоев, съобщава телевизията.

"Кой ли не отиде да се снима с него? Кой ли политик не отиде да се отърка в него. Три години по-късно, да почетоха го в Байлово, както си му е редът. Но църквата трябваше да направи повече, да припомни делото му. Дядо Добри е човек, когото трябва да следваме с делата си. За съжаление няма последователи. Той живееше като аскет в църковната къща "Св. Климент Охридски" в село Байлово", коментира още Благоев.

"Тивериополският епископ тихон сподели за голямото дарение на Дядо Добри от 35 700 лева, което е направил на катедралния храм "Св. Александър Невски". Дядо Добри го знаеха вече по това време. За какво са отишли тези пари? За завеси на храма и за покривки за светите олтари", посочи още водещият на "Памет без давност", който в понастоящем е и част от политическата група на "Републиканци за България".

"Едно е ти да си крупен бизнесмен и да дадеш 10, 20, 30% от това, което имаш. Друго е сам да нямаш и да ходиш и да събираш", счита още той.

"Дядо Добри си остава недостижим, за съжаление обаче виждаме, че в обществото няма желание да се следва този пример дори на една четвърт. Виждаме как един мастит министър-председател обикаля с джипката си, раздава държавни пари. Той също дарява, но получава ордени, почести. Дядо Добри какво получава? Освен, че го погребаха в байловската църква. Очевидно е многопластова личност, която тепърва ще бъде оценена. Той говореше много простичко, когато съм имал една единствена възможност да го интервюирам", спомня си Горан Благоев.

Светецът от Байлово, както беше познат дядо Добри, почина на 103 годишна възраст на 13 февруари 2018 година. Още приживе той беше признат от мнозина за светец, който отдава живота си на вярата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Оставки в АБВ - Пазарджик заради доц. Мангъров

Областният председател на АБВ в Пазарджик Атанас Шопов напусна партията в знак на несъгласие с действията на националното ръководство. На фейсбук страницата снощи Шопов обясни, че не приема политика, основана на безпринципност и безидейност. Намерение за напускане на АБВ заявиха и от общинската структура на партията. Атанас Шопов обясни, че […]