Над 90 първокласници за първи път чуха училищния звънец в ОУ „П. Р. Славейков“ – Ямбол

NetNews

Над 90 първокласници за първи път чуха училищния звънец в ОУ „П. Р. Славейков“ – Ямбол. По традиция учебната 2022/2023 г. бе тържествено открита с празнична програма. Тази година гост на празника бе кметът на община Ямбол, г-н Валентин Ревански. На откриването присъстваха също Анна Грозданова – старши експерт по чуждоезиково обучение в РУО на МОН и Дима Георгиева – председател на Обществения съвет.

Празникът започна с националния химн и издигането на знамето на Р България. След него множеството от деца и родители посрещнаха училищното знаме под звуците на химна на училището „Славейкови чеда“. Настроението се повиши още повече с темпераментния танц на мажоретния състав.

Директорът на училището, г-жа Илияна Бицова благодари на родители и деца за тяхната съпричастност към образователния процес. Миналата учебна година училището премина през проверка на Националния инспекторат на МОН и получи отлична оценка за работата си. За това много повлияха положителните отзиви на родителите и децата в анкетите, които им бяха пратени за попълване и събеседването с техни представители в училището.

В празничната програма имаше изпълнения на вокалното студио, малките ученици от първи и втори клас рецитираха стихотворения и просълзиха развълнуваната публика. Празникът продължи по класните стаи, където учениците бяха посрещнати с погачи и изслушаха поздравите и първите напътствия от своите бъдещи класни ръководители.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Булгаргаз“ да вземе пример от германския гигант Uniper, който ще съди ”Газпром”

Новината, че германският енергиен гигант Uniper възнамерява да съди „Газпром“ заради спрените газови доставки указва начина, по който трябва да действа и българската „Булгаргаз“. Това коментира във „Фейбук“ Пламен Димитров, Българско геополитическо дружество. Казусът с Uniper обаче е много добра илюстрация за това колко оплетени с Русия бяха редица германски […]