Найлонова торба в пералнята по съвет на баба

NetNews

Признаваме на пръв поглед звучи меко казано глупаво – да сложиш найлоново пликче заедно с полите, блузите и дънките в пералнята. Че какъв смисъл може да има в това нещо.

Още едно време хората са слагали найлонови торбички в прането, за да ги използват по-дълго време. Именно по тази причина обаче достигнали до неочаквани заключения и изводи, пише Жената Блиц.

Оказва се, че благодарение на нея дрехите стават забележимо по-чисти и това не е единственото предимство на този лайф хак.

Спестява прах

Пликчето позволява на перилния препарат да се смеси по-добре при въртенето на барабана. Не остават бучки, а прахът се разтваря напълно. Благодарение на торбичката консумираното количество прах намалява, а по дрехите дори няма следа от него.

Дрехите стават по-чисти

Точно така. Найлоновата торбичка е много по-лека от всичко останало в пералнята, тя успява да привлече като магнит всякаква коса или вълнени топченца от дрехите. Тези, които имат домашни любимци у дома, веднага ще разберат с пълна сила предимствата на този лайф хак.

Как да перем с найлонова торбичка?

Първо е важно тя да няма шарки по себе си. След това температурата на водата не трябва да бъде по-висока от 40 градуса. В противен случай пликчето може да се разтопи.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Петко Христов стана първият българин с гол в Серия А от 2 години насам

Специя и Лацио завършиха със зрелищното 3:4 в късния мач от 35 кръг на италианската Серия А, а добрата новина е, че сред голмайсторите попадна и българина Петко Христов. Централният бранител на „орлетата“ се разписа за 3:2 в 56′, като преди него Аду бе дал аванс на домакините, Имобиле изравни […]