Най-големият хотел на света, където никога не е имало гости

NetNews

Един от най-големите хотели на света е дълъг 4 километра и може да побере едновременно 20 хиляди туристи, но така и не е бил отворен за туристи.

Остров Рюген привлича вниманието на туристите от създаването на Германската империя. Намира се в Балтийско море. Именно това място е било избрано за изпълнението на един от най-невероятните и мащабни проекти на Третия райх. Тъй като проектът е спрян, хотелът няма официално име, но неофициално получил прякора Пророческият колос, пише pochivka.blitz.bg.

Клеменс Клоц е бил назначен за главен архитект. Гигантският архитектурен обект се простира по права линия край бреговете на Балтийско море на цели 4 километра. Всички прозорци в стаите гледат към красивото море, сливащо се с небето на хоризонта. Фасадите на сградите не се различават по сложни шарки, те са равномерни и едноцветни.

Практичността и стремежът към пълно опростяване са основните отличителни черти на немската архитектура от този период. В близост до всяка сграда трябвало да бъде разположен открит басейн. Било планирано да се поставят прожектори по периметъра на територията, като през нощта се очертават с техните лъчи контурите на невероятен храм от светлина.

Гигантският хотел е бил проектиран за 20 хиляди туристи. Днес най-просторният хотел е малайзийският хотел First World, който има повече от 7 хиляди стаи в сградите си. Ако „Пророческият Колос“ беше завършен, това би счупило рекорда на своя конкурент от Малайзия.

Защо такъв амбициозен проект никога не е приел нито един гост?

Втората световна война разрушила всички планове. В хотела веднага след войната са настанени жители на силно разрушени градове. През 1948 г. стаите се превръщат в казарми за 10 хиляди войници. От 1992 г. стаите на „Пророческия колос“ са празни.

Едва през 2010 г. хотелът е изкупен от голяма германска компания за недвижими имоти, която се зае с възстановяването на гиганта. Дизайнът е леко променен, предпочитание се дава на по-светлите цветове.

Стаите са оборудвани със стъклени балкони. Реконструкцията на хотела сега е в разгара си. До 2022 г., според прогнозите на работниците, строителството трябва да приключи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сърбия отвори ски курортите си въпреки коронавируса

Сърбия е една от малкото европейски страни, отворили своите ски курорти въпреки пандемията от коронавирус, но властите внимателно прилагат предпазни мерки срещу вируса, от който се заразяват няколко хиляди души на ден, предаде Ройтерс. С 35 километра ски писти и 25 лифта курортът Копаоник на границата с Косово е най-големият […]