Най-добрите германски фирми в България

NetNews

„ВОСС Аутомотив България“, “, „Индустриален и логистичен парк Бургас“, „САП Лабс България“ и „ЛАМ'ОН“ са тазгодишните носители на Наградата на германската икономика в България. Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди за 17-та поредна година фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през 2020-та.

Тази година церемонията се проведе в хибриден формат. Наградата беше връчена в четири категории – „Голямо предприятие“, „Малко и средно предприятие“, „Социален ангажимент“ и „Стартираща компания“. Общо 16 бяха номинираните компании, като членството в ГБИТК не беше условие за участие.

„2020 беше година, изпълнена с извънредни обстоятелства и несигурност, породени от коронавируса, както за икономиката, така и за обществото, но днес няма да поставяме акцент върху предизвикателствата, а ще откроим и наградим някои от успехите, осъществили се въпреки тях. Чрез преосмислянето на процесите и уроците, които научихме, ставаме по-силни и по-добри и насочваме поглед към бъдещето и новите хоризонти“, каза д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, по време на церемонията.

„Фактът, че ни виждате пред екраните и нямахме възможност да проведем традиционния новогодишен прием, при който ползотворните бизнес контакти и нетуъркинг бяха неразделна част, означава, че все още имаме предизвикателства за преодоляване“, каза президентът на ГБИТК Тим Курт и отбеляза, че всички получени номинации дават повод за оптимизъм, а успехите служат за добър пример.

„Необходимо е да се съсредоточим върху шансовете, които ни носи тази криза, а именно дигитализация, повишаване на ефективността, нови хибридни формати, по-добра съвместимост между професионалния и семейния живот, повече съзнание за околната среда – това са основни теми, по които ще продължим да работим, отбеляза Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България.

Тази година за пръв път ГБИТК бяха връчени сертификати на фирмите, избрани от последователите на Камарата в социалните мрежи, които имаха възможност на база единствено предпочитания и предположения чрез онлайн гласуване да посочи свои фаворити – Social media community award.

Отличените фирми са: в категория „Голямо предприятие“ – „Бош България“, в категория „Малко и средно предприятие“ – „Диджитал Лайтс“, в категория „Социален ангажимент“ – „Лидл България“ в категория „Стартъп компания“ – „Хобо България“

От няколко години ГБИТК връчва и благодарствени грамоти на организации и институции, с които Камарата е работила най-добре през изминалата година.

В заключение д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, посочи, че Германия е не само най-големият и най-важен търговски партньор на България, но и ключова страна по отношение на българския туризъм, а Министерството на туризма ще получи единствената благодарствена грамота за ползотворното сътрудничество и за успешно реализирани съвместни проекти и инициативи с цел позиционирането на България на германския туристически пазар и популяризирането на страната ни като целогодишна туристическа дестинация.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продадоха картина на Ботичели за 92,2 милиона долара

Картина на италианския ренесансов художник Сандро Ботичели беше продадена за 92,2 милиона долара на търг на "Сотбис", съобщи АФП. Цената е най-високата от почти две години за произведение на изкуството, предложено на търг. През май 2019 г. картината "Купи сено" на Клод Моне беше продадена за 110 милиона долара на […]