Най-ниски наеми от 1960 година насам

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

През юли на текущата година наемните нива на жилищата в Нидерландия отчитат най-ниските си нива от 1960 г. насам, сочат данните на Националния статистически институт на страната (CBS). Правителството временно замрази наемите на социалните жилища и ограничи възможността за повишаване на нивата в частния сектор.

Наемните нива през юли са се повишили с 0.8% спрямо същия месец на миналата година. В социалния сектор рентата отчита ръст от 0.3%, а в частния – 2.2%. През 2020 г. увеличението е било, съответно 2.7% и 3%.

През юли тази година наемите на социалните жилища вече не могат да бъдат променяни за срок от 1 година. През месец май е бил установен максимален ръст на наемите за частния сектор, който е не повече от 2.4% за текущата година.

На собствениците им е било разрешено да повишават наемите, в случай, че отдават имота си на нови наематели. В този случай наемателите са плащали със 7.2% повече спрямо юли на миналата година.

Наемните нива се различават в зависимост от града и провинцията, в които се намират. Така например, в Оверейсел наемът се е повишил средно с 1.4%, а във Фризия отчита спад от 0.1%. От четирите най-големи града на Нидерландия наемите най-малко са се повишили в Хага – 0.8%, а най-много в Утрехт – 1.6%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Холивудска диета стана тотален хит

Тази нова система на хранене помага на кралските особи и знаменитостите да влязат във форма преди важни събития., информира zdrave.to. Всички без изключение искат да изглеждат особено неустоими в деня на сватбата си – включително членовете на кралското семейство. В началото на 2018 г. папараците често хващаха принц Хари в […]