Наказание! САЩ забраниха на украински милиардер да влиза в страната

NetNews

Съединените щати забраниха на противоречивия украински милиардер Игор Коломойски да влиза в страната. Причината – обвинения в корупция и подкопаване на демокрацията в периода му на губернатор през 2014-та и 2015-та година.

Тогава, според Държавния департамент, Коломойски е участвал в значителни корупционни дейности и е използвал политическото си влияние за лична изгода.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън изрази и по-широкообхватни съображения за бившият собственик на най-голямата частна банка в Украйна, която беше национализирана, а милиардерът е заподозрян, че е източил 5,5 милиарда евро.

Коломойски беше един от приближените на президента Володимир Зеленски. В определен период Зеленски работи като водещ в телевизия на обвинения олигарх.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВСС не се притеснява заради върнатите от Кьовеши прокурори

Висшият съдебен съвет не видя нищо притеснително във върнатите 7 кандидати за делегирани европейски прокурори от България и поясни днес, че процедурата не е приключила. ВСС дори видя положителни нотки в съобщеното отпреди няколко дни. В писмото (на Лаура Кьовеши) се посочва, че високо е оценено навременното изпълнение на ангажиментите […]