Наказание! САЩ забраниха на украински милиардер да влиза в страната

NetNews

Съединените щати забраниха на противоречивия украински милиардер Игор Коломойски да влиза в страната. Причината – обвинения в корупция и подкопаване на демокрацията в периода му на губернатор през 2014-та и 2015-та година.

Тогава, според Държавния департамент, Коломойски е участвал в значителни корупционни дейности и е използвал политическото си влияние за лична изгода.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън изрази и по-широкообхватни съображения за бившият собственик на най-голямата частна банка в Украйна, която беше национализирана, а милиардерът е заподозрян, че е източил 5,5 милиарда евро.

Коломойски беше един от приближените на президента Володимир Зеленски. В определен период Зеленски работи като водещ в телевизия на обвинения олигарх.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ВСС не се притеснява заради върнатите от Кьовеши прокурори

Висшият съдебен съвет не видя нищо притеснително във върнатите 7 кандидати за делегирани европейски прокурори от България и поясни днес, че процедурата не е приключила. ВСС дори видя положителни нотки в съобщеното отпреди няколко дни. В писмото (на Лаура Кьовеши) се посочва, че високо е оценено навременното изпълнение на ангажиментите […]