Направиха кола за млади майки

NetNews

Марката за електрически автомобили Arcfox представи модел, насочен към родителите на малки деца. В него вътрешната архитектура и бордовите системи са проектирани с оглед на нуждите на детето.

Електрическият компактен ван Arcfox Kaola има салон и мултимедийна система, специално проектирани за удобството на малко дете и неговите родители. Освен това в купето има сгъваема маса за повиване и ниша за подгряване на бутилки, както и големи въздушни завеси.

Любопитно е още, че материалите за вътрешната облицовка са избрани, като се взима предвид фактът, че едно дете може да ги гризе – или с други думи те са безопасни. Климатикът пък има антивирусен режим.

Но най-интересното е, че „умните“ системи на автомобила реагират на поведението на детето. Ако то заспи, музиката и осветлението се заглушават, а климатичната система превключва на специален режим. Ако плаче, мултимедията включва успокояващи мелодии. Също така детското столче може да сигнализира, че е време за смяна на пелената.

Освен това мултимедията ще предупреждава за планирани медицински прегледи и ваксинации. Колата за майки има и доста повече възможности за трансформиране на интериора от другите подобни автомобили тип миниван. Останалите спецификации, както и цената на китайската кола Arcfox Kaola ще бъдат обявени скоро.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лапора след победата над Реал: Казахме си, че ще върнем радостта на нашите фенове

Президентът на Барселона Жоан Лапорта сподели емоциите си от победата на неговия отбор срещу Реал Мадрид с 3:1 във финала на Суперкупата на Испания. Ръководителят на каталунците коментира, че основната заслуга за успеха на клуба е на треньор Шави Ернандес. „Това е едно изключително поколение играчи, водено от прекрасен треньор. […]