Направиха Меркел от марципан (СНИМКИ)

NetNews

Производител на изделия от марципан се надява да утеши привържениците на Ангела Меркел, която се оттегля след 16 години като канцлер, като предлага специален сувенир с нейния лик, изготвен от бадемовата паста, съобщава БТА.

"Това е сувенир за феновете, а и за тези които не са фенове на Ангела Меркел, която се оттегля, след като е изпълнила дълга си. Затова се надяваме, че и привържениците ѝ и противниците ѝ могат да го сложат в дома си", каза Томас Цубер, мениджър на фирма за производство на марципанени изделия в Бавария. И добави шеговито: "Правим ги с трайност две години, така че хората да могат да удължат времето на Меркел".

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от DW BiH, Hrvatska i Srbija (@dw_bhs)

Семейната фирма на Цубер за производство на марципанени изделия е на 40 години. Част от операциите са механизирани, но се работи и на ръка.

"Г-жа Меркел е специално издание за нас. Ще произведем към 500 бройки. Отливката е изработена на ръка. Тя се пълни с марципан".

По серията Меркел работят осем души. Една партида се изготвя за два дена – етапите на производство са осем.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо искате да закриете енергийната независимост на България, господа министри?

Току-що говорих с човек от Марица изток. Министрите Петков и Василев на 13.9. са казали на хората там в неправ текст, че Марица изток и рудниците няма да ги бъде. Говорили за частни индустриални паркове, питали хората какви искат да станат. Нашите отговорили, че искат космонавти да станат, но са […]