Напусна ни голям български лекар

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На 12 септември внезапно е починал големият лекар, специалистът по уши, нос и гърло проф. Георги Едрев. Тъжната вест съобщи Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

Проф. Едрев бе преподавател по УНГ болести в Медицинския факултет.

Завършва медицина през 1969 г. във ВМИ – София. През 1973 г. придобива специалност по оториноларингология. Работи като отриноларинголог в Силистра, в Катедра по оториноларингология на Медицинска академия – София, в НМТБ ,,Цар Борис III", МУ на МВР и МБАЛ ,,Лозенец". През 1987 г. придобива научна степен доктор на медицинските науки, а през 1990 г. – професор по оториноларингология.

Специализира хирургия на средно ухо в Москва и в Станфордския университет в Калифорния. 10 години работи като директор на НМТБ ,,Цар Борис III" и е национален консултант по оториноларингология. Има повече от 130 научни труда, рационализации и изобретения.

От 2011 г. проф. д-р Георги Едрев работи в МБАЛ ,,Лозенец". Преподава УНГ болести на студенти IV курс от специалност „Медицина“. Награден е от Министерството на здравеопазването със златен медал.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Искат мерките да се налагат не по зони, а по ситуацията в училищата

Ние не сме против мерките като цяло, не сме против да се ваксинират, тестват или носят маски хората. Ние предлагаме да се измисли нов подход и начин да се води разговор. Това каза пред бТВ учителят Яна Шишкова, която е и автор на петицията, изпратена до президента, премиера, министрите на […]