НАП ще признава тестовете за COVID-19 за разход

NetNews

НАП ще признава тестовете за COVID-19 за разход на фирмите. Това става ясно от указание на приходната агенция, съобщи БНР.

Работодателите са задължени да осигурят здравословни и безопасни условия на труд. Това е причината от Националната агенция за приходите да издадат указание, според което PCR и други тестове – например антигенни, за COVID-19 могат да бъдат признати на работодателите за разход.

От приходната агенция допълват, че трябва да са спазени изискванията за документална обоснованост и да бъдат представен първичен счетоводен документ по смисъла на Закона за счетоводството, отразяващ вярно стопанската операция.

Указанието на приходната агенция се позовава на различни членове от Кодекса на труда и Закона за здравето. В тях са описани ангажиментите на работодателите по осигуряване на здравословна среда и контрол на риска – в случая заболеваемост от коронавирус.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стоичков: В името на ЦСКА! Отидете и спечелете!

Христо Стоичков отново надъха ЦСКА преди евродуел. Тази вечер „червените“ гостуват на Клуж с цел първа победа в група А на Лига Европа. „В името на ЦСКА! Отидете и спечелете!“, написа Стоичков в профила на официалния си бранд H8S във Фейсбук. С подобен призив преди дуела с Рома най-успешният български […]