НАП – Ямбол е внесла близо 13 млн. лева повече в републиканския бюджет през 2021 г.

NetNews

Офисът на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Ямбол завърши 2021 година с внесени в републиканския бюджет над 169 млн. лева, от които 65,8 млн. лева данъци и 62,4 млн. лева осигуровки, съобщи говорителят на местната служба Ваня Велева.

Резултатът е с близо 13 млн. лева повече от миналата година. Най-голям е ръстът в приходите от корпоративен данък – 24,5 процента, което с 3 млн. лева повече в сравнение с 2020 г.

Приходите от данъка върху доходите на физическите лица са с ръст от 12,7 процента – внесени са 4 млн. лв. повече.

Данъчните приходи също са нараснали с над 2 млн. лв. спрямо предходната година и през 2021 г. достигат над 63 млн. лева.

При осигуровките ръстът е 12 на сто, а това са 11 млн. лв. повече. Чрез ПОС устройства, без такса, гражданите на Ямбол са платили 9 млн. 336 хил. лева.

От НАП – Ямбол апелират към всички жителите на областта да изискват касови бележки и да продължават да упражняват активен граждански контрол върху търговските обекти.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Премиерът К. Петков: По-строги мерки ще има при над 80% заети интензивни легла

Преди минути премиерът Кирил Петков обяви в дистанционно интервю пред БНТ, че правителството ще управлява ковид кризата по нов модел. Основен критерий дали изобщо да се налагат по-строги мерки ще бъде процентът на пълняемост на интензивните легла в болниците.
Кирил Петков пред БНТ