Настимир Ананиев: Депутатите сами да си плащат тестовете

NetNews
Защо бе отложен дебатът за „зеления сертификат“?

„Той беше преместен в Здравната комисия, където беше преместено и предложението на ГЕРБ. Доколкото чух – минало е предложението на „Демократична България“, сега трябва да влезе в зала. Повечето хора ще подкрепят предложението, защото не може да се делим – каквото е за хората, това трябва да бъде и за народните представители. Хората се дразнят и заради това политиците са едни от най-мразените“, каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев в студиото на „Денят ON AIR“.

„Подкрепяме предложението депутатите сами да си плащат тестовете. Да няма двоен режим, не сме по никакъв начин по-специални и това трябва да се покаже с конкретни действия. Щурмът за 12 януари е подготвен от партия „Възраждане“, разбира се, с услужливата подкрепа на партия ГЕРБ. В последните седмици забелязвам колаборация. Асен Василев и Кирил Петков като служебни министри не говореха, а действаха. Няма нужда постоянно да се говори и да се влиза в политически битки. Трябва да се фокусираме върху конкретните действия“, допълни Ананиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител подчерта, че в момента се готвят сериозни законопроекти.

„Бюджетът е номер 1, след него се фокусираме върху съдебната реформа. КПКОНПИ трябва да бъде разделена на две. В момента прокуратурата спира абсолютно всички разследвания, даже викнаха Бойко Рашков на разпит. Мога да изведа много дълъг списък от хора, които трябваше да викнат преди него. Нямам доверие на тази прокуратура“, коментира Настимир Ананиев.

По думите му схемите на „Хемус“ няма как да се случат без политически чадър.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чия територия е Крим, ще има ли войски на НАТО у нас? Говори Кирил Петков

Премиерът Кирил Петков даде обширно интервю пред кореспондента на Bloomberg LP в София Слав Оков, в което обясни и каква е позицията на България по отношение на Крим и ще има ли войски на НАТО у нас. България е на източния фланг на НАТО. Тревожите ли се от напрежението между […]