Настимир Ананиев не вижда желание за диалог по казуса с БНБ

NetNews
Управителят на БНБ е важна позиция, свързана с влизането на България в еврозоната. Въпросът е да се седне и да се изговори, но аз не виждам желание по тази тема да има диалог.

Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПГ на „Продължаваме промяната“ и основател на партия „Волт“ Настимир Ананиев.

Не съм присъствал на разговори, на които на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански е предлаган пост. Нямам такава информация….

Той допълни, че по време на гласуването на правилата и процедурата за избор на нов управител на БНБ от „Продължаваме промяната“ са поискали да се удължи срока, за да има време за обсъждане в коалицията и управляващите да излязат с единна кандидатура за поста. От „Има такъв народ“ обаче, не са се съгласили на това.

„Защо отказаха да удължат срока, за да излезем с единна кандидатура? Това за господин Каримански детската мечта ли им е? За мен е важно да има единна кандидатура в коалицията, това може и господин Каримаски да е, но защо е това бързане, аз не разбрах – това създаде напрежение“, каза Ананиев. 

По въпроса с позицията за Република Северна Македония Настимир Ананиев увери, че българският интерес ще бъде защитен. Той изтъкна, че не вярва премиерът Кирил Петков да е обещал пред европейските партньори срок за вдигане на българското вето, защото в противен случай, това е щяло да се подложи на обсъждане в коалицията.

„Ние сме поискали 4-5 неща от Република Северна Македония и аз съм сигурен, че те ще се случат“, каза той.

Депутатът от „Има такъв народ“ и кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански е получил съобщение за заплаха. Това обяви самият…

Ананиев коментира и темата с видеото, публикувано от министъра на културата Атанас Атанасов.

„За да говориш за един човек, трябва да го познаваш. Той е сериозен млад човек с огромен потенциал, но той също така е и артист. Не е вярно, че е бил напушен и пиян“, заяви депутатът и посъветва министъра на културата да съди за клевета всички, които твърдят, че е употребявал алкохол или наркотици при заснемането на клипа.

ОЩЕ: Ананиев: Живеем в завладяна държава, в държава на Борисов, Гешев и Цацаров

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Севда Асенова взе златен медал от международния турнир в Хелзинки

Снимка: Lap.bg Севда Асенова спечели златен медал от международния турнир „ДжийБий“ в Хелзинки, Финландия. Опитната ни националка в категория до 48 килограма донесе първа титла за България от надпреварата, след като ликува над представителката на домакините Рика Вяряля. На победа от титлата е и Светлана Каменова. Носителката на Купа „Странджа“ […]