Натискът към „Пирогов“ се засилва, повечето случаи на COVID-19 са тежки

NetNews

"Натискът към "Пирогов“ е по-сериозен, повечето случаи на коронавирус са тежки. В момента се лекуват 36 души при нас, като 6 са в интензивни отделения“ Това сподели в сутрешния блок на bTV проф. Иван Поромански – директор на УМБАЛСМ "Пирогов". Той добави, че болницата е подготвена за нова евентуална четвърта вълна, както и ако има заболели деца.

Според Поромански тежките случаи вероятно се дължат на това, че е летен сезон и късно посещават болница. Той посъветва хората да си правят тестове, дори и бързи, за да хванат инфекцията навреме.

Според директора на спешната болница е важно и да се ваксинираме, като ваксини има, но желаещите са по-малко. За фургона пред „Пирогов“ той обясни, че е преместен в три кабинета в медицинския център на болницата заради жегите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Закон срещу ЛГБТИ и в Румъния?

Дяснопопулистки партии в Румъния готвят закон срещу ЛГБТИ общността, следвайки примера, даден от унгарския премиер Виктор Орбан. Унгарското малцинство в Румъния се оказа податливо на опасни антиевропейски тенденции. Доскоро повечето румънци не бяха и чували за абревиатурата ЛГБТИ (лесбийки, гейове, бисексуални, трансджендър и интерсексуални). Темите за половата и сексуална идентичност […]