НАТО започна военни учения на изток

NetNews

Полската армия съобщи днес за началото на военни учения с участието на хиляди войници от НАТО, предаде AP.

Става дума за редовни учения, насочени към повишаване на сигурността на източния фланг на алианса. Тази година обаче те се провеждат на фона на войната на Русия срещу Украйна. Поради това армията на Полша призова гражданите да не разпространяват информация или снимки за колоните от военни машини, които се очаква да се придвижват в страната през идните седмици.

Тя предупреди, че евентуална „необмислена дейност“ може да навреди на сигурността на НАТО. „Нека си даваме сметка за опасностите“, заяви армията. Въоръжените сили казаха, че 18 000 военни от над 20 страни участват в ученията „Защитник-Европа 2022“ и „Бърз отговор 2022“, провеждани в Полша и още осем държави. Предвижда се маневрите да продължат от 1 до 27 май.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кафявият ориз подобрява настроението и съня

Диетологът Елена Соломатина каза, че кафявият ориз има благоприятен ефект върху съня и настроението на човека. Според нея този продукт е богат на фибри и триптофан, които укрепват организма. Тя отбеляза, че той може да се яде под всякаква форма, пише Жената Блиц. „Този ​​продукт помага за подобряване на съня […]