НАТО не вижда непосредствен риск от ядрена война

NetNews

НАТО не вижда непосредствен риск от използване на ядрено оръжие от страна на Русия в Украйна, каза заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана пред телевизия Диджи 24, предаде БТА.

Същевременно с безпокойство констатираме, че реториката по този въпрос се увеличава и според нас това е по-скоро елемент за психологически натиск както върху Украйна, така и върху населението в страните членки на НАТО и в демократичните страни. Не виждаме непосредствен риск за използването на подобни оръжия, посочи Джоана.

Според него конфликтът в Украйна ще бъде продължителен. Ситуацията остава сложна. Съдейки по това как изглежда ситуацията на терен, вероятно това ще бъде продължителен конфликт, каза Джоана. Според него военна заплаха за Молдова и Грузия в момента не съществува.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Български пощи са атакувани с вирус, който е настроен да не засяга Русия

Използвани са специфични техники, за да се заобиколи и деактивира антивирусния софтуер на Български пощи. Според доклада, в кода на криптовируса има вградена логика, която го задейства по специфична команда. Криптовирусът е настроен така, че може да засяга всички държави без Русия и държавите от бившите съветски републики. Това написа […]