Научна конференция на тема „Техника, технологии и образование“ ще се състои в Ямбол

NetNews

Научната конференция ICTTE на тема „Техника, технологии и образование“ ще се състои в Ямбол в началото на ноември. Форумът се организира от Факултет „Техника и технологии“ на Тракийски университет – Стара Загора, съобщава БТА-Ямбол.

Откриването и пленарната сесия на 2 ноември ще бъдат в зала „Съвременност“ на културно-информационния център „Безистен“ в Ямбол. Заседанията по секции ще се състоят на следващия ден в базата на Факултет „Техника и технологии“.

Към момента са подадени за участие над 40 научни доклада от девет държави, но се очаква да се включат още участници, каза за БТА доц. д-р инж. Ваня Стойкова, декан на Факултет „Техника и технологии“.

Научният форум ICTTE (International Conference on Technics, Technologies and Education) е ежегоден и се организира от 2013 г. насам.

Съорганизатори са Съюза на учените в България, Балканската асоциация на текстилните инженери (BASTE) и Академичната общност по компютърни системи и информационни технологии (АОКСИТ).

Източник: БТА-Ямбол

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Напуснете страната възможно най-бързо, призова Американското посолство в Ливан

Посолството на САЩ в Ливан призова днес американските граждани в страната „да напуснат колкото се може по-скоро, докато все още има редовни пътнически полети“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. В препоръка, изпратена на гражданите чрез имейл, посолството заяви, че следи отблизо положението със сигурността в Ливан. „Препоръчваме на американските граждани, […]