Началниците на отбраната от Централна Европа се събират в София

NetNews

Началниците на отбраната от Централна Европа се събират в София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Началниците на отбраната от Централна Европа се събират на годишна конференция в София. Очаква се на форума да присъства и президентът Румен Радев.

Началниците на отбраната ще обсъдят зададените от НАТО теми за регионална свързаност и т.нар. военна мобилност. Ще се дискутират и потенциалните заплахи за региона, съвместните учения. В конференцията ще участва председателят на Военния комитет на Европейския съюз генерал Робърт Бригер, както и заместник-командващият на Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол генерал-лейтенант Стивън Келси. На форума ще е Еди Лиежоа, началник на отдел „Транспортна мрежа“ в Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ на Европейската комисия, предаде БНР.

Инициативата на началниците на отбраната на Балканските държави съществува от 17 години. В нея членуват държави като Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора. Словения и Хърватия са държави-наблюдатели.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България изостава с разделянето на отпадъци, тръгват нови канали за събирането им

Със сегашното доброволно разделяне на отпадъците, без финансови стимули за това или санкции за неспазването му, България изостава от изпълнението на екоцелите си. А има по-малко от две години, за да увеличи събираните сега 40 процента от пуснатите на пазара РЕТ опаковки на 77 на сто през 2025 г. Трябва […]