На Балканите: Правителство планира легализация на канабиса за медицинска употреба!

NetNews

Легализацията на канабиса за медицински цели и декриминализацията на малки количества за лична употреба е един от плановете на правителството за 2021 година, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев на пресконференция днес, съобщава вестник "Нова Македония".

Канабисът е една от най-динамичните индустрии и правителството ще подкрепи компаниите, които се занимават с този бизнес. В Северна Македония са одобрени 59 лицензи за тази дейност, каза Заев.

Вярвам, че парламентът ще приеме законовите изменения, с които ще се позволи износ на канабис за медицински цели. Следващата година очакваме печалба от над 250 милиона евро от производство на канабис, каза Заев, предава БТА.

Заев говори и за личната употреба на канабис.

Да позволим декриминализация на канабиса в малки количества за лична употреба. Не е редно някой да ходи в затвора за това, че е ползвал половин грам канабис за лична употреба, заяви македонският премиер.

Заев заяви също, че идната година се планира разширяване на списъка с болести, за които е позволено лечение с продукти от канабис.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съветник на президента Радев: Дали няма да ни стигне догодина трета вълна?

"Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в декемврийския си доклад посочва, че общият глобален икономически спад за тази година ще бъде около 4.1 – 4.2%". Това заяви в ефира на предаването "Делници" по ТВ Евроком. икономистът Румен Гълъбинов, който е съветник на президента Румен Радев. "Организацията пък се надява в […]