На брифинг в 10 часа казват дали удължават мерките до 31 януари

NetNews

Националният оперативен щаб ще проведе днес от 10 часа седмичния си брифинг от 10 ч. Освен представителите на щаба, в него ще участват и няколко министри.

Очаква се на брифинга да стане ясно дали противоепидемичните мерки ще продължат да действат до 31 януари догодина, а не до 21 декември.

Предложението за удължаване е на здравния министър и щаба. В него се предвижда ограниченията да отпаднат за учениците от 1 до 4 клас, детските градини и яслите. Изключение ще са и местата за хранене към хотелите.

Те ще бъдат отворени, но само за гости и при спазване на вечерен час. Дали настоящите мерки са ефективни ще стане ясно от доклада на Националния оперативен щаб, предаде NOVA.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Депутатите гласуват предложение на кабинета за заем от 511 млн. евро

Депутатите гласуват днес предложението на кабинета за сключване на споразумение за заем между Европейския съюз и България по инструмента SURE, предаде БНТ. Максималният размер на средствата, които страната ни може да получи по него, е 511 млн. евро, с 15-годишен максимален среден срок на падежа и 18-месечен срок на разполагаемост. […]