На големия екран в Ямбол от 14 до 21 януари

NetNews

ПИСЪК

През 1996 година легендарният хорър маестро Уес Крейвън (Очите на скалите, Кошмари на Елм Стрийт) и сценаристът Кевин Уилямсън (Знам какво направи миналото лято, Факултетът) пренаписаха правилата на жанра и промениха завинаги облика на съвременния хорър със световния боксофис хит Писък. Филмът даде начало на успешната едноименна поредица и представи на света една от най-емблематичните икони на слашъра – Гоустфейс, който на 14 януари 2022 г. се завръща на големия екран в изцяло нов Писък.

25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. Ветераните от няколко сблъсъка с различни проявления на безмилостния Гоустфейс Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно – правилата на играта за оцеляване са вече други…

Оставайки верен на феновете на оригинала, по подобие на Хелоуин от 2018 г., Писък продължава историята на Сидни Прескот като в същото време отваря поредицата за новото поколение, което за първи път се сблъсква с Гоустфейс. Филмът комбинира ужаси, трилър, мистерия, комедия и не на последно място, запазената марка на франчайза – постмодерна хорър сатира с множество попкултурни и жанрови препратки, което гарантира неповторимо изживяване за всички в киносалоните.

ОСТАНАЛОТО Е ПЕПЕЛ

История, вдъхновена от живота на банкера Атанас Буров.

Действието се развива през 1944-та година, по време на Втората световна война.

Лентата разказва любовна история, която се развива между съдбите на героите на Диляна Попова (Мария) и Асен Блатечки, който влиза в ролята на прочутия банкер Атанас Буров. За да вземе интервю от банкера Буров, в София пристига американският репортер Джордж Смит, в чиято роля е Нейтън Купър. Американецът попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В късните си години Джордж  (в ролята Бен Крос) се завръща към своите спомени, за да разкаже събитията от онези години.

355

Пет жени, елитни агенти, се изправят заедно срещу глобален невидим враг, който има за цел да дестабилизира цели държави. Тяхното кодово име е “355”. Те ще направят всичко на което са способни, за да спасят света от пълен хаос.

МУЛАН ПРИНЦЕСАТА ВОИН

Мулан се предрешава като мъж, за да заеме мястото на баща си, и си създава име на див и непокорен воин. Усвоила до съвършенство боравенето с меча, тя започва да мечтае да опознае света. Един ден, когато е изпратена на мисия, за Мулан неочаквано започва вълнуващо приключение. Узнавайки за заговор, готвен срещу страната ѝ, принцесата постепенно разбира какво всъщност означава да бъдеш воин, превръща се в герой и открива истинското си призвание.

КЛИФЪРД, ГОЛЯМОТО ЧЕРВЕНО КУЧЕ

2022 г. ще бъде голяма, червена и ще ни разтопи от сладост. На 31-ви декември, освен че посрещаме с вълнение новата година, посрещаме и един от най-обичаните четириноги герои – Клифърд, голямото червено куче, който оживява на големия екран в едноименния игрален филм. Вдъхновен от изключително популярната поредица от детски книжки на писателя и художник Норман Брайдуел, Клифърд, голямото червено куче ще ни запознае с невероятния Клифърд и младата Емили, които ще ни покажат, че любовта може да има невероятни размери и форми.


В училище никога не е било лесно, но за Емили Елизабет (Дарби Камп) е дори още по-трудно. Тя не само е новото момиче в класа, което все още няма приятели, но и всекидневно е подложена на тормоз и подигравки от новите си съученици. На майката на Емили (Сиена Гилори) не й е по-леко. Тя отглежда дъщеря си сама и когато й се налага да замине по работа извън града, със свито сърце поверява Емили на своя много забавен, но доста вятърничав брат Кейси (Джак Уайтхол). Точно това е и денят, в който Емили открива другар в лицето на симпатичното червено кутре Клифърд, което мистериозен спасител на животни (Джон Клийз) ѝ подарява. Тя обаче не подозира, че само за една вечер малкият ѝ четириног приятел ще се превърне в гигантско триметрово куче. А това води след себе си едно незабравимо приключение, по време на което Емили и Клифърд ще „отхапят сериозно парче“ от Голямата ябълка.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обсъжда се възможност да отпадне сертификата за антитела

Снимка: БГНЕС Обсъжда се възможностда отпадне зеленият сертификат за наличие на антитела. Все още няма решение за това, коментира  здравният министър Асена Сербезова пред журналисти в парламента след парламентарния контрол. Сербезова определи правилата в България относно пандемията като едни от най-либералните. Тя посочи, че евентуална промяна за зеления сертификат ще […]