На косъм от трагедия: Спасиха 50 пътници от опасно аварирал автобус в Копривщица

NetNews

Към 18.30 часа тази вечер във временната оперативна дежурна част, обособена в Копривщица във връзка с провеждането на Националния събор на народното творчество, постъпил сигнал за автобус, аварирал на изграден понтонен мост, който свързва паркинга и стадиона на града.

На място незабавно са насочени полицейски служители на ОДМВР-София, част от екипите, ангажирани в обезпечаването на сигурността на фолклорното събитие.

Установен е автобус „Скания“, спукал гума при маневра и аварирал рисково над коритото на реката. Благодарение на светкавичните действия на униформените всичките 50 пътници и водачът са изведени невредими от превозното средство. Автобусът е изтеглен с тежка техника на армията.

Допълнителни полицейски екипи от ОДМВР-София са ангажирани с опазване на обществения ред, обезпечаване на сигурността и пътната безопасност в периметъра на събора.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Приключиха преговорите между Путин и Ердоган, продължили над 4 часа

След преговорите двамата лидери са приели съвместно изявление Вицепремиерът на Русия Новак съобщи, че президентите са обсъдили доставките на газ в Турция и са се договорили за частично заплащане в рубли Приключиха преговорите между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в руския град Сочи. Разговорите […]