На работа в Кипър само след тест за коронавирус

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
На работа в Кипър само след тест за коронавирус

Снимка: архив, БГНЕС

Всички работещи в Кипър вече трябва да представят тест за коронавирус, за да влязат на работното си място. Проверките за наличието му и спазването на новия здравен протокол в компаниите започват от днес, обяви здравното министерство.

Всички служители, които са ваксинирани с двете дози или са преболедували вируса през последните 6 месеца, трябва да представят PCR или бърз тест за коронавирус веднъж седмично, предаде БНР.

Още по темата

29 дек 2021 09:33

56

Правителственото решение, което обхвана с тестване и тези две групи работещи, влезе в сила от 22 декември, но бе даден едноседмичен срок за получаването на новия сертификат, преди от днес да започнат масовите проверки, уточнява здравното министерство.

За неваксинираните служители остава изискването за 72-часов PCR или 48-часов бърз тест.

Изключени са само получилите бустерната доза.

Ако на работно място се установи верига за предаване на коронавируса, ще бъдат проверени всички служители без изключение, посочва министерството.

Задължителното тестване на всички работещи и засиленият контрол в компаниите са част от правителствените мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Днес на извънредната здравна среща за допълнителни мерки ще се обсъди и възможността за увеличаване на дистанционната работа, като тя стане задължителна за 50% от персонала във всяка фирма при 20% от служителите според действащото постановление.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вратарят Караджов скъса договора с Арда

Снимка: LAP.bg Вратарят на Арда Иван Караджов разтрогна своя договор с клуба днес, като двете страни се разделят по взаимно съгласие. Това стана след среща с ръководството, на която постигнаха споразумение. Иван Караджов е един от най-опитните играчи на Арда и има огромна  заслуга за успехите на отбора по пътя […]