Кардиолог посочи кои хора не трябва да носят маски

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Хората, страдащи от някои хронични заболявания, трябва да обърнат специално внимание на средствата за лична защита по време на пандемия.

Тази категория пациенти трябва да ограничат времето за носене на маски, смята кардиологът Юрий Кремнев, цитиран от сайта Zdrave.to.

За да се предпазят от заразяване с коронавирусна инфекция на обществени места, хората са принудени да носят ръкавици и маски. Подобни мерки сега са задължителни за всички. Но експертът посочва, че носенето на маски за дълго време може да навреди на някои хора.

Става въпрос за пациенти, които страдат от сърдечна недостатъчност, хроничен тежък бронхит, астма. При тях носенето на маска ще затрудни дишането. А това е нежелателно при такива заболявания. Това ще понижи нивото на кислород в кръвта и съответно ще наруши снабдяването с него на всички органи и тъкани.

Хората с тези състояния не трябва да носят маска навън. Те обикновено трябва да намалят времето, прекарано в нея. Отиването до магазина за няколко минути с маска не е страшно, разбира се.

Но е по-добре да се откажат посещенията на тези места, където се предполага, че ще са с нея за дълго време. Или поне по-рядко да посещават такива места , – каза Юрий Кремнев.

В допълнение към намаляването на времето, прекарано с маската, хората с изброените заболявания трябва да използват специални лекарства.

За хроничен бронхит и астма пациентите пият лекарства, които предотвратяват стесняването на бронхите при определени условия. И в случай на сърдечни заболявания, лекарите предписват лекарства, които подобряват снабдяването с кислород на сърдечния мускул и предотвратяват рецидиви на ангина пекторис.

Спазването на тези мерки в комбинация ще ви помогне да поддържате здравето си в пандемия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Маскирани нападнаха с нож и биха мъж в дома му за 150 лв.

Двама маскирани са проникнали в частен дом в Кюстендил, наранили с нож 62-годишния собственик на жилището и му нанесли побой. Сигналът за грабежа е подаден от пострадалия, по негови данни от жилището са отнети 150 лв. Мъжът бил изненадан от маскираните нападатели на излизане от банята. Тогава единият от извършителите […]