Рецепта на деня: Веган десерт с тиква

NetNews

Тиквата е особена полезна, а за много хора и любима. Има най-различни варианти за приготвянето ѝ. Днес flagman.bg представя веган десерт, който става изключително бързо. Но и е много вкусен!

Необходими продукти:

тиква – 3 ч.ч. сварена овесени ядки – 1 ч.ч. орехи – 1/2 ч.ч смлени кокосово мляко – 1 ч.ч. кокосови стърготини захар – 1/2 ч.ч. (мед) канела

Начин на приготвяне:

В голяма купа слагате сварената тиква, която не трябва да е много добре сварена, за да може да се направи на пюре. Поръсвате с малко канела и захар или мед.

В кокосовото мляко добавяте половин чаша със захар /мед/, за да се разтвори и прибавяте към тиквеното пюре. Добавяте смлените орехи и овесените ядки. Разбърквате всичко добре.

В подходяща тава /около 25 см диаметър/, слагате хартия за печене, изсипвате сместа и слагате да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете за около 20 минути.

Като е готово, го оставяте да изстине напълно, за да се стегне и да може по-лесно да го нарежете. Поръсвате с кокосови стърготини и е готов за поднасяне.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тодор Чобанов: Все още е рисковано да отваряме детските градини

В София ситуацията с пандемията е далеч от това, което смятаме за безопасно за детските градини. Ще направим специално заседание, за момента ситуацията ни тревожи. Това каза в "Денят започва" заместник-кметът на София Тодор Чобанов. По думите му спрямо общите размери на пандемията, заболеваемостта в детските градини е била доста […]