US Конгресът се споразумя за поредния спасителен пакет – $900 милиарда

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В американския Конгрес бе постигнато дългоочакваното съгласие по пакета от мерки за стимулиране на икономиката на страната, пострадала от кризата, предизвикана от коронавирусната пандемия, предадоха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

"Лидерите на Сената и Камарата на представителите стигнаха до окончателно споразумение, което ще бъде още един важен пакет от спасителни мерки за американския народ в размер на близо 900 млрд. долара", обяви късно снощи лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл, цитиран от Франс прес.

До съгласието се стигна, след като бе преодоляна с компромис последната пречка – спора за кредитните пълномощия на Федералния резерв, играещ ролята на централна банка на САЩ, отбеляза Ройтерс.

Това ще бъде вторият по обем на средствата пакет от икономически стимули в американската история след предишния от 2,3 трилиона долара, гласуван през март.

Източник clubz.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-скъпите градове за емигранти

Хонг Конг, Токио и Ню Йорк са в ТОП 3 на градовете с най-скъп живот за емигрантите, сочи тазгодишното проучване на консултантската компания ECA International. Промяната на позициите на градовете до голяма степен е продиктувана от промяната на валутните курсове, предизвикана от пандемията с коронавируса. Последното доведе до промяна в […]