Невронни мрежи „съживяват“ хора от стари снимки (ВИДЕО)

NetNews

Разглеждайки статични снимки, не можете да получите изчерпателна картина на заснетия човек. MyHeritage, който вече използва изкуствен интелект за автоматично подобряване на качеството на изображенията, се опита да подобри още повече ситуацията. В резултат на това бе създадено приложението Deep Nostalgia (дълбока носталгия), което анализира мимиката на сниман човек и създава кратко видео.

Функцията Deep Nostalgia е подобна на Live Photos в iOS и iPadOS, с видеозапис няколко секунди преди и няколко секунди след натискане на бутона за снимане. Тази функция е използвана за заснемане на перфектния кадър, който може да не съвпада с момента на щракване на затвора. Междувременно Deep Nostalgia, напротив, „анимира“ статични снимки и това действие е достъпно дори за снимки, направени не на съвременен смартфон.

Процесът на създаване на видео е напълно автоматизиран. Потребителите просто трябва да качат снимката през уебсайта MyHeritage, където тя първо ще бъде анализирана и подобрена, за да се подобри качеството на крайната анимация, но и да опрости изпълнението на алгоритъма. Анализът изучава посоката на погледа, завъртането на главата на сниманото лице." Дълбоката носталгия" обаче също има някои ограничения.

Първо, не можете да „съживите“ група хора, само един човек може да се движи. Също така, движението се простира само до лицето и шията. За да тествате възможностите на новото приложение, трябва да се регистрирате на уебсайта MyHeritage, след което ще можете да създадете пет безплатни анимации. За по-нататъшна обработка на снимки потребителят ще трябва да плати абонамент.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Матей Казийски с основен принос за победа на Блу Волей (Верона)

Воденият от българския треньор Радостин Стойчев отбор на Блу Волей (Верона) победи с 3:1 (20:25, 25:18, 25:20, 25:21) у дома Алианц (Милано) във втори мач от осминафиналите в плейофите от италианския шампионат по волейбол. Българският нападател Матей Казийски завърши с 18 точки и беше най-резултатен, а неговият съотборник Аспарух Аспарухов […]