Недоволство във Велико Търново, картите за градския транспорт скачат почти двойно

NetNews

Рязко поскъпване на градския транспорт във Велико Търново. Най-осезаемо е увеличението на едномесечните и тримесечните абонаментни карти за ученици, студенти и пенсионери. За това сигнализираха зрители на bTV.

„Това относително поскъпване се получава от факта че през 2023 година нормативен акт на Министерския съвет е давал 70% компенсации от цената на картата за учащите се. Вероятно тя е била свързана с COVID кризата. Отделно има последващ акт, с който тези 70% са намалени на 50% и влиза в сила от 1 февруари. Дотацията увеличава собственото участие на хората при купуване на карти. Така се получава тази разлика в цените. Иначе ние не сме коригирали нито цената на билетчето, нито на цената на картите“, каза зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Досега картата за един месец струва 24 лв., сега от февруари ще бъде 40,65. Тримесечната става 110 лв..

Има механизъм, по който може да се поиска понижаване цените. Той е в правомощията на Общинския съвет. На този етап цената на картите няма как да бъде различна от посочената за месец февруари.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Министърът на отбраната на САЩ се връща на работа в понеделник

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се очаква да се върне в Пентагона в понеделник след близо едномесечен престой в болница заради усложнения след необявена операция на рак на простата, направена през декември, съобщиха агенциите, като се позоваха на свои източници. Потайността около състоянието на Остин и хоспитализацията на […]