Необясними случаи на хепатит при деца в Европа и САЩ

NetNews

След съобщенията за остър хепатит с неизвестен произход при деца във Великобритания, подобни случаи бяха съобщени в Дания, Ирландия, Нидерландия и Испания, съобщиха от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.
Регистрирани са и девет случая сред деца от една до шест години в американския щат Алабама, които са били с положителен резултат за аденовирус.

Всички страни, съобщили за случаите, извършват разследвания. Засега точната причина за хепатита остава неизвестна. Във Великобритания, където случаите са най-много, специалистите мислят, че причината вероятно е инфекция, на базата на клинични и епидемиологични данни.

Случаи на хепатит с неизвестен произход при преди това здрави деца са съобщени за първи път на 5 април от Великобритания. Те са от Шотландия. На 12 април Великобритания съобщава и за 61 такива случаи в Англия, Уелс, Северна Ирландия, като повечето са при деца под пет години. Първоначално съмненията са за инфекциозен агент или излагане на токсини. Връзка с ваксина срещу COVID-19 не е идентифицирана, предаде dariknews.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Обновяват над 2400 жилища

За повишаване на енергийната ефективност на сградния фонд и обществената инфраструктура се предвиждат малко над 293 млн. лв. по приоритетите „Интегрирано градско развитие“ и „Интегрирано териториално развитие на регионите“ на новата Програма за развитие на регионите 2021 – 2027 г. Над 263 млн. лв. са средствата за чист градски транспорт, […]