„Неприлична“ статуя на мома и змей нажежи страстите в санданско село

NetNews

Скулптура на мома и змей в санданското село Пирин разбуни социалните мрежи преди дни. Някои я определиха като „неприлична“, защото гледана от определен ъгъл, наподобявала фелацио, пише anteni.bg.

„Няма такова нещо. Вижда се, че момата целува ръката на змея. Тази легенда е символът на селото ни. Чух, че някои я коментирали така, но това са хора, които не са я видели. Местните хора са много доволни и я харесват. Идват и много чужденци, за да се снимат“, каза кметът Георги Влахов. Скулптурата е направена само за пет дни от учителя по рисуване от Свиленград Радко Бъчваров. Доставено било парче дърво – ела, и на място, на площада в селото, Бъчваров я измайсторил, а от вчера вече е и лакирана. Цената била около 1000 лв., които кметът платил с лични средства, защото обещал на съселяните си, че символът на с. Пирин ще го има на площада. Според легендата Змеят закриля жителите на селото и пази от бури, зли сили и градушка, но отвличал красивите моми, заради което майките им били принудени да ги осакатяват, за да не бъдат харесани за жени на Змея.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фондът за борба с корупцията на Навални да бъде ликвидиран

Съд в руската столица постанови Фондът за борба с корупцията, който бе основан от опозиционера Алексей Навални, да бъде ликвидиран, предаде БНР. Прекратяването на дейността на фонда става по искане на Федералната данъчна служба в Москва. На 6 август московски съд добави фонда на Навални към списъка на забранените организации, […]