Несправедливост: Персоналът в ресторантите към хотелите остава без помощ

NetNews

Персоналът в ресторантите към хотелите остава без помощ, въпреки затварянето им. Служителите няма да могат да се възползват от помощта от 24 лева на ден, предаде ТВ България Он Еър.

Хотелиерите са притеснени и за качеството на обслужване на гостите им.

Ресторант към хотел в Русе не работи, също като останалите. От 8 души, които са били заети в заведението, само двама в момента са на работа.

Оказва се обаче, че тези служители няма да получат обещаните 24 лева на ден, въпреки че бизнесът е затворен. Гостите на хотелите също са потърпевши от ситуацията.

"Има гости, които в кръга на шегата, предлагат да им сложим една маса в коридора да се хранят, което е безумие. Много ни е трудно. Губим резервации, губим реални клиенти", каза Павлин Косев, който е собственик на хотел.

Много хотели са изправени пред дилемата дали да не затворят изцяло, защото не могат да подсигурят персонала си и да оправдаят очакванията на клиентите. Те се надяват мярката да бъде прецизирана.

"Логично би било или да се отворят тези ресторанти, които са към хотелския комплекс, за да работят за гостите на хотела. Или тези хора, които са освободени от този тип ресторанти, да получават същата помощ като останалите ресторанти, които не са към хотелска част", допълни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НАП ще признава тестовете за COVID-19 за разход

НАП ще признава тестовете за COVID-19 за разход на фирмите. Това става ясно от указание на приходната агенция, съобщи БНР. Работодателите са задължени да осигурят здравословни и безопасни условия на труд. Това е причината от Националната агенция за приходите да издадат указание, според което PCR и други тестове – например […]