Не дай Боже да изпаднеш в беда и градските демократи да са на твоя страна.

NetNews

От вчера това нещо краси София. Стои и крещи право по софийския университет, една от най-красивите и емблематични сгради в столицата.
Трябваше да бъде скулптура „Украинска майка“, а се оказа не просто потресаващо грозна, а и измама. Лъжа. Защото направата ѝ няма нищо общо с войната, а е създадена…преди години.
Просто не са успели да я продадат с години (защо ли), и сега са намерили удобна възможност да я пробутат като нещо релевантно. Тоест – създателите се възползват от войната, от жертвите и от съпричастността на хората към тях, за да намерят употреба за грозотията, която са направили преди години. И с това, естествено, да си докарат внимание.
А хиляди полезни идиоти им се радват само, защото е инсталация „от правилната страна на конфликта“. Ако беше от другата щяха да са потресени.
Не дай Боже да изпаднеш в беда и градските демократи да са на твоя страна. Съчувствам на всеки, чиято кауза някога е получавала подкрепа от тази болна, но патологично самовлюбена общност.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Словения може да блокира влизането на Хърватия в Шенгенското пространство

Бъдещата словенска външна министърка Таня Файон се застъпва за максимално бързо присъединяване на Хърватия към Шенгенското пространство, но при условие, че арбитражното решение по граничния спор между двете страни бъде приложено, пише днес хърватският вестник „Вечерни лист“ в публикация, цитирана от ХИНА. Вестникът привежда думите на хърватския външен министър Гордан […]