Не изхвърляйте старата четка за зъби

NetNews

Четката за зъби е необходимост на всеки един от нас. Но междувременно тя самата може да замени десетки различни домакински уреди и дори да ги надмине по ефективност. Ето защо не трябва да изхвърляте старата си четка и за какво може да я използвате, пише actualno.com.

1. За почистване на кухненската печка

Използвайте стара четка за зъби, за да почистите печката в кухнята. Благодарение на малкия си размер и еластичната си четина, тя ще ви помогне да почистите замърсяванията на места, недостъпни за кърпите и гъбите.

2. За почистване на фугите на плочките

С четката за зъби можете бързо и лесно да почистите фугите между плочките в банята и тоалетната. Потопете я в разтвор за избелване и изтъркайте мръсните зони с нея. След това изплакнете с чиста вода.

3. За почистване филтъра на батерията на мивката

Използвайте четка за зъби, за да премахнете мухъла и бактериите от решетката на батерията на мивката.

4. За почистване на клавиатурата на компютъра

Между клавишите на клавиатурата се натрупва голямо количество прах и мръсотия. Почистването им е изключително трудно с обикновена кърпа или салфетка. Но с четката за зъби то е лесно и бързо.

5. За почистване на кухненското ренде за сирене

Опитните домакини знаят колко е трудно да се почисти този кухненски аксесоар от остатъците от сирене. Опитайте се да ги премахнете със суха четка за зъби и след това изплакнете рендето с препарат за миене на съдове.

6. За почистване на царевицата

С помощта на четка за зъби ще премахнете лесно „косата“ на царевицата.

7. За боядисване на коса

Ако боядисвате косата си у дома, опитайте да замените четката за боя с четка за зъби. Боядисването с нея е много по-удобно, особено ако косата ви е къса. Четката за зъби е с идеален размер за тази и ще ви позволи да нанесете боя дори на труднодостъпните места.

8. За сресване на непокорна коса

Ако косата ви се къдри под дъжда и прическата ви изглежда разхвърляна, изчеткайте непокорните кичури с четка за зъби, навлажнена с лак за коса.

9. За почистване на зеленчуци

Използвайте четка за зъби с мека четина, за да премахнете остатъците от кал от гъбите и зеленчуците с тънка кожа. Подобна обработка удължава срока на годност на продуктите – зеленчуците запазват по-дълго време свежестта си.

10. За почистване на кухненска мивка

Четката за зъби е безценен помощник и за почистване на мръсни кухненски мивки.

11. За почистване на сешоара

Използвайте четка за зъби, за да почистите откритите части на сешоара. Замърсяването на нагревателния елемент може да повреди уреда. Правете това почистване на всеки 1-2 седмици, за да удължите живота на сешоара.

12. За почистване на вентилатора в банята

С четката за зъби можете бързо и ефективно да почистите вентилационните решетки в банята и въздуховодите в колата. В тях се натрупва много прах и мръсотия и те са отличната среда за размножаване на гъбички и бактерии. Свалете защитната решетка и почистете външните части на вентилатора със суха четка, след това ги избършете с влажна кърпа и обработете с антисептик.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Футболна съпруга радва мъжкото око с пищна гръд в секси бански (СНИМКИ)

Лятото продължава с пълна сила за съпругата на нападателя на Интер – Лаутаро Мартинес. Пищната Агустина Гандолфо се наслаждава на почивката си в Сардиния, a с нея е и 7-месечната им дъщеричка от нападателя. Красавицата отпраши към плажовете, след като любимият ѝ Лаутаро се прибра в Аржентина за квалификациите за […]