“Ние сме България, ЕС и НАТО. Радев – вън!”. Протест срещу президента

NetNews

Протест срещу президента Румен Радев блокира движението на „жълтите павета“ въпреки отрицателните температури в София.

Повод за протеста станаха изказванията на президента в кулоарите на срещата на лидерите от Европейския съюз (ЕС) с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел в четвъртък.

Радев каза, че се надява повече “да не се допуска” българска военна помощ за Украйна, а вместо това – “да търсим мирно решение на конфликта”. Той каза още, че България не би подкрепила санкции срещу руското ядрено гориво.

A protest against President Rumen Radev


A protest against President Rumen Radev

„Тук съм, защото съм българин. Действията на президента Радев обричат бъдещето на детето ми и на България. Държа да съм част от процеса, който ще отстрани този човек от властовите механизми, които използва“, заяви Петър Москов, който е сред организатор на протеста. Той беше министър на здравеопазването във втория кабинет на Бойко Борисов от квотата на Реформаторския блок, а сега е лидер на партия КОД.

Москов каза, че президент на държава член на ЕС “не може да прави реверанс към сатрапски режими“, цитиран от БГНЕС. „Решението е силно парламентарно мнозинство, което да прекара законодателство с първа задължителна точка: сваляне на Радев от управление”, каза още той.

Петър Москов


Петър Москов

“Тук съм, защото съм възмутен от нашия президент. За мен той е предател, защото предава интересите на България”, каза Камен, един от протестиращите.

Протестиращите скандираха “Оставка” и държаха плакати, на които пишеше “Радев вън! Предател!”, “Радев е приятел на Дявола”, както и “Ние сме България, ЕС и НАТО. Радев – вън!”.

Източник Радио Свободна Европа / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Молитви за жертвите на земетресенията във всички джамии у нас

Във всички джамии у нас бе отслужена и специална молитва за жертвите от земетресението в Турция и Сирия. Всички събрани средства ще бъдат преведени по дарителската сметка на Главно мюфтийство. Освен за петъчната молитва, хората в джамията в Кърджали се помолиха и за жертвите от силния трус в съседката ни. […]