Николай Радулов пред ФАКТИ: Македония води фашистка пропаганда срещу България

NetNews

Трудно се работи в коалиция. В България нямаме тази култура. Това призна пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Николай Радулов, депутат от „Има такъв народ“ (ИТН).

Според него това се дължи на бързоподготвените коалиционни споразумения. Тези документи трябваше да бъдат подготвени по-добре, за да се избегнат сегашните дразги в коалиция.

Радулов разкри, че хора от екипа на премиера водят разговори с македонската страна за нейната евроинтеграция зад гърба на външно министерство. Премиерът разполага с инструмент в лицето на Съвета за национална сигурност, за да легитимира своите решения включително и за Северна Македония, припомни Николай Радулов. Според него няма основания Румен Радев да свика КСНС за Северна Македония.

Има опасност крайните националисти да предизвикат предсрочни избори до година и две и да получат сериозна роля в управлението, предупреди Радулов. Той припомни, че целта на четворната коалиция е да изхвърли ГЕРБ от власт.

В момента герберите като гледат броженията в коалицията показват в парламента желанието си да се върнат на власт.

Има натиск от ЕК над България да пусне Северна Македония в ЕС, призна депутатът от ИТН. Той настоя това да не се прави, докато Скопие води фашистка пропаганда срещу българите.

Експертът по национална сигурност напомни, че има различни мнения за реформата в КПКОНПИ.

Всяка от тези идеи има право на съществуване и защита, но независимо какви са правомощията ѝ трябва да се възстановят правомощията на ГДБОП да работят по корупцията. И в момента в тази служба има подобен отдел. Доказано е, че тези спецслужби, които нямат конкурент в лицето на друга служба, се превръщат в монополист, който решава, че всичко зависи от него. Една КПКОНПИ с извънредни правомощия без конкуренти не е добра идея, обобщи проф. Николай Радулов.

Целият разговор с Николай Радулов вижте във ВИДЕОТО.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украйна няма да подари своя територия на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му няма да се отказва от територия в замяна на прекратяване на руската инвазия, предаде Асошиейтед прес. В свое изказване по видеовръзка на „украинска закуска“ на срещата на Световния икономически форум в Давос Зеленски каза, че не вярва, че президентът на Русия […]