Николай Събев: Веднага трябва да се вдигне скоростта на ЖП транспорта

NetNews

Кандидатът за министър на транспорта и съобщенията Николай Събев е една от новите за политиката личности, които са част от предложението за правителство с мандата на „Продължаваме промяната“. Събев очерта приоритетите си на поста и перспективите пред новата власт по този начин, съобщи БНР.

„Най-належащо – веднага трябва да се вдигне скоростта на жп транспорта до нивото на безопасна скорост. Веднага! За да имаме оферта към потребителите, за да бъде привлбекателно, трябва да вдигнем скоростта. Абсолютно съм убеден, че ще успеем защото всички условия за това да имаме нова, нормална държава и ускорение в икономиката са налице! Обществото има такива очаквания, имаме и обществената подкрепа“, каза Николай Събев.

Той е роден през 1960. Завършил е Висшето военноморско училище и Университета за национално и световно стопанство. Създател е на куриерската фирма „Еконт“, а в края на социлизма е бил търговски директор на държавното предприятие „Параходство Българско речно плаване“.

Събев влезе в политиката през депутатските листи на Продължаваме промяната, като в рамките на бъдещ кабинет е част от квотата на мандатоносителя.

След официалното им представяне, той и останалите предложени членове на евентуално редовно правителство проведоха първата си среща в пълен състав в една от залите на парламента. Тя продължи повече от час и половина като на нея са били разисквани първите действия на правителството след избирането му от парламента.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Байерн се наложи да гони нов обрат в Бундеслигата

Байерн Мюнхен трябваше да постига нов обрат в Първа Бундеслига, но отново в типично шампионски стил стигна до трите точки в домакинството си на Майнц 05. Гостите поведоха в 22′ с попадение на Онисиво, но след паузата Кингсли Коман комбинира отлично с Корентин Толисо, за да изравни резултата. Младият Джамал […]