Никола Беер: Европа трябва да действа в подкрепа на Тайван на фона на продължаващите китайски военни заплахи

NetNews

Заместник-председателят на Европейския парламент Никола Беер заяви по-рано тази седмица, че освен насърчаването на сътрудничеството между Европа и Тайван, тя се надява и да посети източноазиатската страна.

Беер сподели, че ще посети Тайван веднага щом пандемията, причинена от Covid-19 отшуми. Тя проведе видеоконференция с Цай Мин-йен – представител на Тайван в ЕС и Белгия, като изрази подкрепа за свободатa и демокрацията на Тайван и обсъди ситуацията в Хонконг.

Относно задълбочаването на сътрудничеството между Европа и Тайван, Беер заяви, че трябва да се водят преговори за споразумение за свободна търговия между ЕС и Република Китай, да се окаже по-голяма подкрепа за участието на Тайван като наблюдател в международни организации, сред които СЗО, да се насърчи регулярният обмен между членовете на Европейския парламент и тайванските политици, както и да се насърчи научното сътрудничество.

Беер подчерта необходимостта от противодействие на международните провокации и военните амбиции на Китай в Южнокитайско море. Тя добави, че тайванската демокрация се нуждае от европейска подкрепа.

„Ситуацията в Хонконг показва, че Европа трябва да предприеме действия, преди да е станало твърде късно“, каза още тя, като посочи, че военните заплахи на Китай застрашават мира в региона и призова Пекин да се спре с агресивната си кампания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Идва филм за легендарна рок група

Подготвя се нов биографичен филм за рок групата Heart, съобщи Variety. Групата се превръща в легендарна за жените, искащи да се занимават с музика. Нейни основателки са се сестрите Ан и Нанси Уилсън. Продуцент на филма ще е Amazon. Групата има огромни хитове през 70 и 80. Филмът ще проследи […]