Никола Минчев категоричен: Коалицията няма да се разпадне, въпреки всички търкания

NetNews

Има търкания в управляващата коалиция, но не мисля, че те ще доведат до разпада ѝ.

Това заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев. Пред bTV той коментира още, че противопоставянето е най-вече заради кандидатите за управител на БНБ, но ако се стигне до оттегляне и на двете, напрежението безспорно ще намалее. Дали ще се стигне до един кандидат за БНБ, ще стане ясно на коалиционен съвет, обясни той, но не се нае да прогнозира какво ще е политическото решение на срещата на четиримата лидери в неделя.

Само дни преди предстоящия избор на гуверньор на Българската народна банка (БНБ), Народното събрание промени правилата за кворума.
От …

Минчев е категоричен, че никой от „Продължаваме промяната“ не се е опитвал да упражнява натиск върху Любомир Каримански да се оттегли.

„Водеха се дискусии, за крайно решение да има един кандидат за цялата коалиция, никой не се е опитвал да принуди от ПП Каримански да си оттегли кандидатурата“, заяви Минчев.

По-рано днес обаче Ива Митева от ИТН коментира, че коалиционните партньори много трудно ще продължават да работят заедно.

По повод решението за АПИ, пътните ремонти и разплащането към фирмите Минчен каза, че трябва да мине в комисиите в парламента – в бюджетна и правна. Той отрече да е получавал обаждане от вицепремиера Асен Василев решението да не се разглежда в пленарна зала и изрази надежда след получаване на докладите от комисиите такова решение да се вземе другата седмица.

Недопустимо е правителството да се меси в една институция със 140-годишна история, като се казва на парламента кой е точният кандидат. …

Още от ПОЛИТИКА:

Радев разкритикува Митрофанова и отговори за оставката на шефа на НСО

Митева: Премиерът Петков предложи пост на Каримански, за да се откаже от БНБ

Анализатори: „Демократична България“ са пред напускане на управляващата коалиция

Даниел Митов: Планът за възстановяване и устойчивост е лоша редакция на нашия план

Андрей Гюров: Управителят на БНБ трябва да изчисти проблеми, за които банката е много пасивна

Даниел Лорер: Одобряването на Плана за възстановяване е истински голямата новина

Тошко Йорданов: МРРБ е разменна монета да оттеглим кандидатурата на Каримански

Битката за БНБ – първата голяма пробойна в коалицията (ОБЗОР)

Дали идва нова Желязна завеса заради войната? Експерт с прогноза

Петков се обади на румънския президент да разбере кой е заплашвал Каримански

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Възможно е да има нова увеличение на минималната заплата

„След разговори в Националния съвет за тристранно сътрудничество би могло, с актуализацията на бюджета от 1 юли, да има увеличение на минималната работна заплата”. Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков пред Нова телевизия. „В коалиционното споразумение сме приели, че трябва да се изготви механизъм за увеличение […]