Нинова: Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия

NetNews

Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Ако изнасяше, едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в парламента и да чака решение за износ на оръжия. И как точно се изнася оръжие неофициално? Това да не са ти пуканки. Всъщност ти тези „неофициалните“ потоци ги разбираш по-добре.

Това заяви вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Да, заводите работят, но не за Русия или Украйна. Нали си голям международник. Иди кажи на правителствата на Германия, Великобритания, Италия, Испания, Алжир, Индия и още над 50 държави, че няма да продаваме на техните армии. Кажи им: докато аз управлявах ви продавахме, но сега няма, защото не съм аз на власт. Или предложи да затворим заводите и да ликвидираме тази индустрия. И къде видя товарителници за Украйна? За другите може да е простено да говорят глупости, но ти си бил министър-председател. Би трябвало да знаеш що е то сертификат за краен потребител.

Покажи поне един за Украйна. Не можеш, защото няма такъв. И как пък поне за най-светлите християнски празници, първите мъже в държавата не спряха да говорят само за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доходи, бедност, данъци, акцизи. Загрижили се за световния ред, без грам грижа за собствения си народ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Стефка Костадинова: Започвам дело срещу шведския журналист!

„Когато бях спортистка не ми е липсвал семейния уют по време на празниците, но впоследствие видях колко неща съм пропуснала“. Това каза в ефира на Нова телевизия олимпийската шампионка, многократен световен и европейски шампион и председател на Българския олимпийски комитет – Стефка Костадинова. Олимпийската ни шампионка подчерта, че успехите в […]