Нинова: Имаме 7 решения за излизане от кризата

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата, написа в своя профил в социалната мрежа Facebook Корнелия Нинова. Цели браншове са на улицата и протестират справедливо: Земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега.

Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил. Това заявих в Сопот, където съм по случай празника на града и 136-ата годишнина от Съденинението. В Сопот открих нов клуб на БСП.

Служебни министри пък вместо спешно да решат най-важния въпрос сега – социалният, се занимават с партийно строителство на нов проект. А най-жалкото е, че това дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител.

Решенията са лесни, стига да има разум и отговорност.

1. С всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник да се платят заплатите, обезщетенията и да се преизчислят пенсиите.

2. Да се купят лекарства и да се промени методиката за оценка на медицинския труд за ковид.

3.да се плати по една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си.

4. Мярката 60/40 да се промени на 80/20 или 80/0 в зависимост от степента на затваряне на фирмите.

5. Нова методика за ценообразуване на енергоносителите с цел намаляване на цената на ток, газ, парно и т.н.

6. Енергийни помощи на социално слабите за зимата.

7. Безкомпромисна борба със спекулата, ако се появи такава. Всичко това е изпълнимо и работещо и ще помогне на много хора. Трябва само спокойно и хладнокръвно да се изпълни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скръбна вест разтърси футболните фенове в Европа

Скръбна вест разтърси футболните фенове в Европа и най-вече тези в Италия след смъртта на 17-годишния футболист на Ювентус Брайън Дидиен. Момчето от няколко години се бореше с рак, а бившата звезда на италианския гранд – Пол Погба беше сред онези, които помагаха най-активно за лечението му. Французинът поднесе съболезнования […]